Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007

ο εικαστικός καλλιτέχνης Χάρης Κοντοσφύρης

Κιβωτός του Απόδημου

Ο Χάρης Κοντοσφύρης (γεν. 1965) σπούδασε αρχικά σκηνοθεσία και στη συνέχεια ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Η διερεύνηση του τρόπου λειτουργίας του μηχανισμού οπτικής αντίληψης και της σχέσης μεταξύ του αντικειμένου και του ειδώλου του διακρίνουν τις εγκαταστάσεις του, οι οποίες φανερώνουν και το ενδιαφέρον του για την προοπτική, το χώρο και τις αλληλεπιδράσεις φωτός και σκιάς. Με τα έργα του κινητοποιεί όχι μόνο τους γνωστικούς μηχανισμούς του νου αλλά ενεργοποιεί και τη δημιουργική φαντασία του θεατή. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή του Κέντρου Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη κ.α


Καρδία του Σκότους

Ο Χάρης Κοντοσφύρης είναι ο εικαστικός καλλιτέχνης που μου χάρισε το κόσμημα εξωφύλλου στο πρώτο μου ποιητικό βιβλίο, το ΣΤΙΓΜΑ. Πρόκειται για λεπτομέρεια από το έργο του Κιβωτός του Απόδημου, με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Bienal του São Paulo το 2004.



Η τελευταία του ατομική έκθεση στην Galerie 3 (Φωκυλίδου 3, Κολωνάκι) θα διαρκέσει από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου.


8 σχόλια:

Mh Xeirotera είπε...

Krima pu den mporo na pao sthn ekthesh...

Kalhmera!

pythia είπε...

να είστε καλά για την πρόταση, θα προσπαθήσω να μην χάσω την έκθεση!

ellinida είπε...

Δυναμικότατη η νέα εμφάνιση του μπλογκ. Οσο για το προηγούμενο ποστ... δεν έχω σχόλια!
Keep walking ... or blogging!
Καλημέρα :)))

scalidi είπε...

θα με τρελάνετε...κάθε φορά που επισκέπτομαι το μπλογκ, έχει κι άλλο χρώμα...

chalex είπε...

Θα πάω μάλλον στην έκθεση μετά την 24.02.07.Κάθε φορά που επισκέπτομαι μια εικαστική έκθεση, μου συμβαίνει να βγαίνω με την αίσθηση μιας εσωτερικής απροσδιόριστης στο περιεχόμενό της διαφοροποίησης.
Γιατί άλλαξε η εμφάνιση του μπλόγκ; Ίσως είναι δυναμικό, αλλά το βρίσκω έντονο, αν μου επιτρέπεται να εκφράσω γνώμη, και μου δεσμεύει το μάτι πολύ. Συγγνώμη, απλώς εκθέτω την αίσθησή μου. Καλό τριήμερο!

Τάσος Ν. Καραμήτσος είπε...

Ανανεομένο και πάντα ενδιαφέρον.
Όμως το χρώμα πολύ έντονο.
Καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστούμε για την ενημέρωση. ενδιαφέρον!

Mh Xeirotera είπε...

Kalhmeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

se sena ke sthn oikogenia su :)

Kalh sarakosth!